BDSM drama är något som dyker upp här och där inom den svenska BDSM-kulturen, både på nätet och i Verkligheten.

Åsiktsmaskinen i “Röster från Mörka Sidan” har därför bestämt sig för att diskutera mekanismerna bakom drama.

Facebook, den lokala frimärksföreningen och i hyreshusets gemensamma tvättstuga är alla scener för mänskliga kollisioner som drivs av den ständigt närvarande livsluften, drama. På dessa scener förstoras de minsta aspekterna upp till eviga konflikter. Ludd i tvättmaskinen, fel åsikt eller skarp doft från grannens parfym är tillräcklig för att antända vår vilja att skapa draman. Vi alla deltar frivilligt i dessa känslomässiga teaterstycken där vi känner att livets vägval blir väldigt tydliga och vi låter dramat konsumera vår tid eftersom det ger oss en mening i vår, annars så bleka, tillvaro.

Givetvis så finns det även BDSM draman, där dramat utspelar sig på någon bakgata inom den svenska BDSM-kulturen. Människors moraliska brister blottas och relationers misslyckanden ställs till publikens förfogande i en föreställning där drevet regisserar åsikterna, för även BDSM-utövare älskar att känna avsky och förfasan i ett klassiskt BDSM drama där man själv inte är allt vad huvudrollsinnehavaren är. Det finns BDSM drama som utspelar sig på nätet och det finns BDSM drama som utspelar sig utanför nätets enkelriktade forum, där makt och avundsjuka är motsvarigheter till luddet i tvättmaskinen.

Överallt finns draman och den stora frågan är om BDSM drama kan eller skall undvikas. Åsiktsmaskinen tar er med på en resa där dramats mekanismer delas upp i betydelselösa beståndsdelar, samtidigt som man berättar om sina bästa BDSM draman.

I det här avsnittet av “Röster från Mörka Sidan” tar vi även upp följande frågeställningar:

  • Vad är ett drama?
  • Är det någon skillnad på drama i Verkligheten och på nätet?
  • Finns det BDSM drama inom den svenska BDSM-kulturen?
  • Vad händer med människors kritiska tänkande när de deltar i ett BDSM drama?
  • Vilka draman finns det t ex på FetLife?
  • Vilka känslor driver ett BDSM drama?
  • Har Hex haft litauiska sexarbetare i Ztallet?
  • Varför är det fel att bära läderbyxor i Fråga Olle?

Som vanligt så ifrågasätter vi självklara sanningar och påståenden som ofta görs till normer i den nätbaserade återspeglingen av BDSM.

Tycker du om att lyssna på våra poddar, så donera gärna en liten slant så att vi kan utveckla nytt och spännande material.

Donation

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera