Vi fortsätter vår resa genom dramats värld, där vi undersöker skillnaderna mellan BDSM drama i verkligheten och BDSM drama på nätet.

Åsiktsmaskinen delar med sig av sina funderingar kring dramats syften och konsekvenser.

De flesta av oss har med all säkerhet upplevt något som skulle kunna kännetecknas som ett drama, dvs en överdrift i förhållande till det som har hänt. Ibland känns det som att drama på nätet är en konsekvens av ilska man skjutit åt sidan under dagen.

Du är arg på din chef, busschauffören kränkte när han sa till dig att ta ner fötterna från sätet. När du kommer hem så slår du på datorn och släpper loss dina aggressioner på nätet eftersom du måste känna någonting som du inte tillät dig känna tidigare. Orsakerna är många till olika typer av draman, men konsekvenserna, för den det drabbar, kan bli stora.

Den svenska BDSM-kulturen är relativt liten, trots att många människor befinner sig i den. Små händelser förvrängs ofta och förstoras upp, med konsekvensen att alla skall delta. Även om man inte vet något om det som BDSM dramat cirkulerar kring och flocken av människor som deltar i dramat blir i sig en egen varelse.

Första avsnittet om BDSM Drama hittar du här

I det här avsnittet av “Röster från Mörka Sidan” tar vi även upp följande frågeställningar:

  • Varför skapar människor draman på nätet?
  • Lever vi i ett samhälle som är fattigt på arenor för känslor?
  • Varför blir små händelser så stora på nätet?
  • Vad kan konsekvenserna bli i samband med ett BDSM drama?
  • Kan det skapas ett drama av att människor inte vill delta i ett drama?
  • Hur påverkar anonymiteten nivån på ett BDSM drama?
  • Vad kan man göra för att undvika BDSM draman?

Som vanligt så ifrågasätter vi självklara sanningar och påståenden som ofta görs till normer i den nätbaserade återspeglingen av BDSM.

Tycker du om att lyssna på våra poddar, så donera gärna en liten slant så att vi kan utveckla nytt och spännande material.

Donation

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera