BDSM-kompetens är komplicerat och sällan något som är generellt. Kan man sätta betyg på BDSM-utövande eller kan man dela ut certifikat till BDSM-utövare som bevis på deras BDSM-kompetens?

Åsiktsmaskinen i Röster från Mörka Sidan startade sin diskussion om BDSM-kompetens i det förra avsnittet och tog inte lång tid innan man upptäckte vilken snårskog det var att diskutera BDSM-kompetens med allt som det kan innebära. I det här avsnittet fortsätter man vända ut och in på begreppet via omvägar som slingrar in i relationell kompetens, social kompetens och osmakligt skryt.

Är BDSM-kompetens kopplat till teoretisk kunskap eller praktik och hur bedömer man någons kompetens? Därför diskuterar Åsiktsmaskinen om det finns en risk när man bedömer både vår egen och andra människors kompetens. När vi tittar på någon annans kompetens, så använder vi ofta vår egen erfarenhet och kunskap för att spegla andra människors förmågor och erfarenhet – Vad händer om vi vet väldigt lite och hur vet vi om vi vet väldigt lite om något?

Följ med i den fortsatta diskussionen där Åsiktsmaskinen klargör sina åsikter om den våta dröm där BDSM-certifikat utgör en central del för att man skall kunna avgöra vem som är “bra” eller “dålig” BDSM-utövare i en värld där kompetens, eller illusionen av kompetens, utgör knullvaluta.

Som vanligt så ifrågasätter vi oss själva, utmanar självklara sanningar och påståenden som ofta görs till normer.

Tycker du om att lyssna på våra poddar, så donera gärna en liten slant så att vi kan utveckla nytt och spännande material.

Donation

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera

Vår sida på Facebook hittar du här.

https://www.facebook.com/rosterfranmorkasidan/