Play

BDSM-scenen har överlevt 2014 och vi närmar oss med snabba rapp 2015.

Den stora frågan som vi funderar över är vad 2014 har inneburit för den svenska BDSM-scenen.

2014 har varit ett turbulent år med många händelser och evenemang som har skapat en, i allra högsta grad, levande BDSM-scen. Det finns mycket att välja mellan och det finns något för alla, men detta är också något som skapar friktion och i en del fall rena konflikter. En stor del av den friktion som uppstår finns oftast enbart på nätet och framförs av människor som aldrig har varit på de evenemang som man bestämt sig för att klaga på. Vår gemensamma åsikt om den här typen av beteende kan sammanfattas med ett enkelt ord:

Trams…

Under året som har passerat har den svenska och den södra BDSM-scenen förlorat två av sina betydelsefulla BDSM-utövare, Lill-Micke och Grundens. Lill-Micke var viktig för den lokala BDSM-scenen i Skåne, där han var med på varje pubträff i Helsingborg och välkomnade nya deltagare med finurliga skämt och ett gott humör. Grundens var en stor drivkraft inom den svenska galon-scenen och var den som arrangerade norra Europas enda galonfest, Blankt och Blött. Saknade någon det mest viktiga, galon, så gick det alltid bra att låna en uppsättning kläder av Grundens så att man kunde stå emot grymma avspolningar och kladdiga dynghögar som grävts fram ur den skånska myllan.

Vi vill också passa på att uttrycka vår tacksamhet över alla er som har lyssnat och att vi har fått låna era öron och tankar under 30 – 45 minuter varannan vecka, ni betyder mycket för oss. Även ni som älskar att hata oss har en plats i våra depraverade hjärtan, vi är också väldigt tacksamma över er.

Vi, som individer, i “Röster från Mörka Sidan” har varit med om allt möjligt under 2014. Halsbandsceremonier, ofrivilliga faderskap, erotiska mässor med massor av pisk och personliga resor är några av sakerna som vi pratar om i årets sista podcast.

Till sist vill vi önska er alla ett riktigt Gott Nytt År och vi hoppas att den svenska BDSM-scenen blir minst lika livlig under 2015.

Vi hörs i februari igen.

Som vanligt så ifrågasätter vi självklara sanningar och påståenden som ofta görs till normer i den nätbaserade återspeglingen av BDSM.

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension hos någon av dom.

Prenumerera