För några månader sedan fick Åsiktsmaskinen i Röster från Mörka Sidan ett mail från en av våra lyssnare som önskade att vi skulle dela med oss av våra erfarenheter kring bestraffning.

Bestraffning är ju något som kan uppfattas på många sätt ibland BDSM-utövare.

En del gör en fetish av begreppet, där bestraffningen är en extra krydda till sessionen – Andra ser bestraffningen som en central del i t ex en relation som bygger på en ständig maktförskjutning, där bestraffningen är ett korrigeringsverktyg för att hantera saker som man inte vill ha i relationen.

Oavsett vilket, så är bestraffning något som kan vara svårt att förhålla sig till.

På vems initiativ skall man bestraffa, får man bestraffa någon på riktigt och får man skapa riktigt obehag när man bestraffar någon i samband med en session eller en relation som bygger på en D/s-dynamik?

Bestraffning är ett koncept som kan skapa ett obehag både hos den som är Dominant eller undergiven, speciellt när man inte har en vana av att straffa en vuxen människa.

Hur du än ser på bestraffning, så tar Åsiktsmaskinen med dig på en resa där vi gör en djupdykning tillsammans i varför det kan vara svårt att samtycka till en riktig bestraffning, varför den som är undergiven straffar sig själv i en större omfattning än vad den Dominanta gör och varför det finns tillfällen då den Dominanta parten blir en slav under sin egen struktur.

Att bestraffning är något som kan berika eller försvåra en D/s-relation är kanske lika självklart som det är komplicerat.

Som vanligt så ifrågasätter vi oss själva, utmanar självklara sanningar och påståenden som ofta görs till normer.

Tycker du om att lyssna på våra poddar, så donera gärna en liten slant så att vi kan utveckla nytt och spännande material.

Donation

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera

Vår sida på Facebook hittar du här.

https://www.facebook.com/rosterfranmorkasidan/