Det kom ett brev till Röster från Mörka Sidan från Master of Ropes som funderat på hur man skall genomföra en förhandling med en okänd människa på en BDSM-fest som man vill ha en session med:

“Hur förhandlar man med sin nya tillfälliga och okända motpart till lek på offentlig BDSM-tillställning? Vilka frågor/klargöranden BÖR rimligen vara med? Är det/bör det vara nån skillnad i förhandlingens innehåll beroende på om utlevnadsstunden ska ske bland folk i festlokalen eller man “låser in sig privat” i nåt av festlokalens lekrum?

Min undran kan ju absolut även vara intressant i generell mening för de som går i tankarna för att besöka BDSM-fest/klubb och hur man som ny bör förhålla sig till allehanda spontana lekförslag från trevligt, men egentligen okänt, folk…”

Det pratas mycket bland BDSM-communityns alarmister och förtroendeknarkare om hur viktigt det är att man ”känner” och har ”förtroende” för varandra innan man går igång med BDSM-aktiviteter. Dock så ägnar sig flertalet utövare åt lek med människor som de inte har någon djupare relation med sedan tidigare och då är frågan; Hur genomför man en förhandling när man inte känner varandra sedan tidigare?

En mer kontroversiell vinkling är om det överhuvudtaget är möjligt att ha en BDSM-session utan en klassisk förhandling där man viftar frenetiskt med den lika klassiska kinklistan? Åsiktsmaskinen i Röster från Mörka Sidan menar på att det är fullt möjligt.

En förhandling inför en BDSM-session ses ofta som en viktig del av den säkerhet som många anser att en session skall innehålla – Med en god förhandling så minskar riskerna radikalt, men är det hela sanningen – Blir våra sessioner mindre riskfyllda med hjälp av kinklistor och att man “känner” varandra sedan tidigare?

Åsiktsmaskinen sätter även tänderna i Kajsa Ekis Ekmans, numera välkända, citat där hon anklagar dagens queerfeminister för att gå svenska mäns ärenden genom att vara för en avkriminalisering av sexköp.

“Det sorgligaste tycker jag är dessa queeraktivister som gör jobbet åt 53-åriga IT-chefer som åker till Thailand för att få billig fitta. Om de vill köpa sex, låt dem åtminstone argumentera själva. Varför ska ni vara daddor åt dem, de kan väl tala i egen sak?”

Kajsa Ekis Ekman i Ottar, mars 2016

Uttalandet har inneburit att flertalet medlemmar har lämnat RFSU, Alexander Bard och Carl-Johan Renbinder för att nämna några. Thailändska ambassaden och den svenska organisationen för sexarbetare, Rose Alliance, har också reagerat starkt över Kajsa Ekis Ekmans uttalande.

I det här avsnittet av Röster från Mörka Sidan tar vi även upp:

  • Är ”farligare” att leka med okända?
  • Vad kan man bedöma inför lek med okända?
  • Hur viktigt är det att ha en kinklista?
  • Är det vanligt att okända frågar efter en session på en BDSM-fest?

Som vanligt så ifrågasätter vi självklara sanningar och påståenden som ofta görs till normer i den nätbaserade återspeglingen av BDSM.

Tycker du om att lyssna på våra poddar, så donera gärna en liten slant så att vi kan utveckla nytt och spännande material.

Donation

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera