I Augusti besökte “Röster från Mörka Sidan” Club Abzint III i Norrköping, Sveriges största och troligtvis främsta Fetish bal, för att fånga stämningen och vad det är som gör just Club Abzint så speciellt.

Club Abzint har blivit ett fenomen på den svenska BDSM-scenen och ett par gånger om året så invaderar BDSM-utövare, fetish-folk, swingers, läderbögar och annat folk som är sugna på att festa i Arbis Salonger, Norrköping under en helg. Det är en plats som är rik på historia som nu blir skådeplats för människor med öppna sinnen och som har en ambition att använda salongerna för att skapa sina egna berättelser.

Arbis Salonger har under de senaste åren haft sin egen brokiga historia, vilket har lyfts fram väldigt väl i dokumentären “Sextemplet”. Swingersklubben som huserar i källaren har blivit föremål för grannarnas förfäran och medias sensationsmakeri och den tidigare ägaren gav till sist upp sina försök att driva salongerna som en naturlig mötesplats för människor med en frisinnad sexualitet, där burlesk, swingers, BDSM och gay-kulturen skulle stråla samman.

Numera så har salongerna nya ägare, Sebastian Andersson och Isak Wernhoff, som skall driva verksamheten vidare mot nya glansdagar. Därmed så är också Club Abzints tillvaro på salongerna oklar och frågan är nu om Club Abzints koncept passar inom ramen för de nya ägarnas visioner.

Åsiktsmaskinen i “Röster från Mörka Sidan” anser att oklara besked är oacceptabelt och därför tar Hex, som numera kan titulera sig som grävande journalist, reda på om det blir fler Club Abzint i Arbis Salonger i framtiden eller om Abzint kommer att förpassas till en skitig industrilokal med hundratals dreadlocks vaggande kinksters som trollbinds av tysk techno.

Därför kan “Röster från Mörka Sidan” presentera sitt första scoop.

Vi passar även på att recensera festen och fånga några av deltagarna för att höra vad de tycker om Club Abzint och det nya konceptet med Fetish-marknad, workshops och kinkyloppis.

I det här avsnittet av “Röster från Mörka Sidan” tar panelen även upp:

  • Historiken bakom Arbis Salonger i Norrköping
  • Vem är det som ligger bakom Club Abzint?
  • Vad tycker de nya ägarna om “smygpremiären” med en Fetish-bal?
  • Kommer Club Abzint att få vara kvar i Arbis Salonger?
  • Är det nya konceptet med workshops, marknad och fest en hit eller miss?
  • Vad är Hex villig att göra för att få ett par skor?

Som vanligt så ifrågasätter vi självklara sanningar och påståenden som ofta görs till normer i den nätbaserade återspeglingen av BDSM.

Tycker du om att lyssna på våra podcasts så donera gärna en liten slant så att vi kan utveckla nytt och spännande material som du får tillgång till.

Donation

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera