Play

“Håll käften och njut!”

Med denna bevingade mening har Ekivok sammanfattat sin långa resa med fyra enkla ord.

Ekivok är en Dominant kvinna som varit med och berikat den svenska BDSM-scenen sedan Club Sunrise var ett namn på allas läppar. Hon började sin resa när hon flyttade till Stockholm och där hon, tillsammans med en killkompis, bestämde sig för att gå i Club Sunrise. Efter en process med tidningsannonser och anonyma brev mellan personer som inte kände till varandras identiteter så befann hon sig mitt i den svenska BDSM-smeten på mitten av 80-talet.

Ekivok är en självklar del av den svenska BDSM-stammen som bär upp dagens BDSM-scen. Madame Kerstin och Hjärter Dam är exempel på personer och ställen som har varit välkända nav för den ständigt föränderliga BDSM-kulturen i Sverige och Ekivok har varit en del av dessa nav under deras glansdagar.

När man hör henne berätta om svunna tider och hur hon förhåller sig till BDSM idag, så finns det en enkelhet som genomsyrar hennes sätt.

Det skall inte pratas så förbannat mycket och knyta ett rep kan man göra utan att klä ut sig till en japansk mästare. Men efter att ha träffat Ekivok så är min uppfattning att man skall inte låta sig luras av den anspråkslösa hållningen. Det finns en stor källa av erfarenhet och många tankar kring BDSM bakom det som ser ut som en anspråkslöshet och för mig står det klart att Ekivok är en Dominant kvinna av den gamla skolan, där ett naturligt och okonstlat förhållningssätt utgör grunden för det ständigt närvarande BDSM-utövandet.

Ekviok utgör en viktig del i kopplingen mellan grunden, som format dagens BDSM-kultur, och hur den kommer att utvecklas i framtiden. Hon odlar den existerande kulturen genom att tillföra näring från sitt deltagande i fenomen som OWK, diverse läger och den utbildningsverksamhet som hon ägnar sig åt mellan varven.

Hon är, som Dominant kvinna, ett viktigt kapitel i den svenska BDSM-historiken och där skulle det klart och tydligt stå “Håll käften och njut!”. Dessa fyra ord ser, vid en första anblick så enkla ut, men efter att jag har hört de berättelser som Ekivok delar med sig av så inser jag att dom bygger på decennier av erfarenhet inom den svenska BDSM-kulturen.

Ekivok är en Dominant kvinna med en gedigen erfarenhet som hon uttrycker på ett enkelt sätt.

Hon är vad vi kallar en BDSM-Människa.

Prenumerera på “BDSM-Människor” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera