Play

Sinatra och Bambi bemöter, tillsammans med Mister A och Hex, en omdiskuterad varningstext som publicerats på Darkside. I huvudsak handlar texten om hur man, som undergiven, undviker “farliga Dominanta” samt hur Dominanta går tillväga för att bearbeta och hjärntvätta undergivna. Varningstexten avslutas med 10, något märkliga, regler som man kan följa och på så sätt undvika att hamna farliga situationer.

Är varningarna som förmedlas relevanta eller saknar dom verklighetsförankring?

Är BDSM farligt?

Är undergivna viljelösa och jungfruliga våp som hela tiden måste räddas från sig själva?

Är alla lämpade för att syssla med BDSM?

Är guiden ett exempel på en fantasi?

Är den här typen av guider lämpliga för den som är ny inom BDSM?

Frågorna är många och vi går igenom en varningstext som tydligt deklarerar att man inte skall prata med en Dominant i telefon under den första månaden. Vi förklarar varför ett sådant tips kan anses vara helt galet och vi försöker ge en nyanserad bild av varningarna genom att koppla dom till ett BDSM-utövande som är förankrat verkligheten.

Balans är viktigt och skall man försöka sig på konststycket att skriva en guide, som skall hjälpa folk till ett bättre BDSM-utövande, så måste man vara balanserad i sin rådgivning och ta hänsyn till att alla råd måste ges med någon form koppling till olika situationer. Ett råd som passar alla situationer finns helt enkelt inte.

Till sist så sammanfattar vi dom tio reglerna med en enkel mening.

Som vanligt så ifrågasätter vi självklara sanningar och påståenden som ofta görs till normer i den nätbaserade återspeglingen av BDSM.

Röster från Mörka Sidan på Itunes Subscribe to Podcast RSS Feed Listen to Stitcher

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension hos någon av dom.