Hex skapar rubriker i Helsingsborgs Dagblad när hon inte sitter och pratar i en mikrofon i den svenska podcasten om BDSM “Röster från Mörka Sidan”.

Piskor, smisk och rollspel på Ztallet i Rydebäck

Att Hex skapar rubriker är kanske inte så konstigt eftersom hon är en av frontfigurerna inom den skånska BDSM-scenen. Hex är initiativtagare till Ztallet, som en samlingsplats för många skånska BDSM-utövare.

Tillsammans med Morgana och GM, som är ytterligare två av frontfigurerna inom den skånska BDSM-scenen, så blir hon intervjuade av Helsingborgs Dagblad i en artikel som handlar om BDSM, Fifty Shades of Grey och en nyfikenhet på hur BDSM fungerar. BDSM-utövare brukar i regel inte ha så goda relationer med media och press, TV-baserade freakshows och skandalrubriker i samband med rättsfall har alla dragit sitt strå till stacken. Den här artikeln är dock välskriven och den låter Hex, Morgana och GM förklara på ett pedagogiskt och öppet sätt vad BDSM egentligen handlar om.

Så ge den här artikeln en chans, det finns nämligen journalister som är genuint nyfikna på vad BDSM handlar om.

Om man vill lyssna på Hex i det senaste avsnittet av “Röster från Mörka Sidan” så går det att göra här:

Vilka krav har Dominanta?

Vill man lyssna på Morgana i en djupintervju i podcasten “BDSM-Människor” så finns det avsnittet här:

Djupintervju med Morgana i podden “BDSM-Människor”

Om man vill ha en stark BDSM-scen, så måste det finnas starka individer som bär upp den i omgångar. Det krävs både envishet och uthållighet för att arrangera tillställningar som BDSM-utövare är intresserade av. När Hex inte deltar i podden eller håller på med Ztallet,, så arrangerar hon “Back to Basics” som är Helsingborgs mest populära pubträff. Där kan man, en gång i månaden, komma i kontakt med andra BDSM-utövare samtidigt som man lyssnar på ett föredrag om någonting som berör BDSM. Är man ny så är det ett alldeles utmärkt tillfälle att ta del av den kunskap som mer erfarna utövare har.

Morgana och GM arrangerar också massor av event som den skånska BDSM-scenen har nytta av. Morgana är en återkommande personlighet när det gäller utbildningar och femdom, GM är grundare av det slutna sällskapet Commando.

Så ta gärna en titt på ett rättvist porträtt av BDSM i Helsingborgs Dagblad.

Piskor, smisk och rollspel på Ztallet i Rydebäck