Incest, nekrofili och tidelag…

Tre ord som väcker känslor hos de flesta människor.

Känslor som gränsar på randen till avsky och äckel.

Trots att orden väcker starka känslor och oförståelse, så har Liberala ungdomsförbundet, LUF, valt att grunda principfrågan om rätten till den egna kroppen genom att föreslå att vi skall legalisera incest och nekrofili. För inte så länge sedan så föreslog samma ungdomsförbund att man skulle legalisera tidelag, något som blev kriminellt i och med att djurskyddet stärktes för några år sedan.

Det här har ju givetvis mött en del motstånd, bland annat så har moderpartiet sagt att man inte står bakom detta. Trots detta så menar LUF i sitt senaste utspel att man har valt att ”tänka ett steg längre”.

Är det verkligen så att man valt att “tänka ett steg längre”, att incest och nekrofili är sexuella praktiker som kan tillföra samhället något på ett högre plan?

Den inledande tanken är kanske extremt motbjudande av många olika skäl, men om man lägger detta bakom sig och ser på principerna bortom känslosval och vågor av äckel, så finns det en hel del frågeställningar som har många beröringspunkter med de grunder som BDSM vilar på.

Incest och nekrofili kan vara, precis som BDSM är, utmärkta exempel på praktiker där rätten till den egna kroppen ställs på sin spets.

I det här avsnittet tar vi även upp:

  • Vilka praktiska problem finns det om man väljer att legalisera nekrofili och incest?
  • Vad finns det för juridiska problem om man väljer att legalisera nekrofili och incest?
  • Vem kommer att övervaka så att kroppen, som man har fått ärva, sköts på rätt sätt?
  • Vem ser till så att samtycket, som gäller för den döda kroppen, efterlevs?
  • På vilket sätt har nekrofili och incest med BDSM att göra?
  • Varför bråkar Hex med ordningsvakter i Stockholms tunnelbana?

Som vanligt så ifrågasätter vi självklara sanningar och påståenden som ofta görs till normer i den nätbaserade återspeglingen av BDSM.

Tycker du om att lyssna på våra poddar, så donera gärna en liten slant så att vi kan utveckla nytt och spännande material.

Donation

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera