Åsiktsmaskinen fortsätter sin snåriga resa genom begreppet “kvalité” i förhållande till BDSM, fast den här gången går vi steget vidare och blottar våra livslögner som vi alla har fått göra upp med för att öka kvalitén i våra liv och framför allt i våra relationer.

Att effektivt öka kvalitén i sitt BDSM-utövande är något som kan vara en smärtsam process eftersom det kräver självreflektion, ett antal misstag och meningslösa sessioner. Ur varje ökensession kommer förhoppningsvis en lärdom om vad man inte vill ha och på så sätt är man ett steg närmare möjligheten att öka kvalitén i sin utlevnad.

Att känna till sina egna krav och att faktiskt våga att ställa krav på människor som man vill ha sessioner eller relationer med är nödvändigt, samtidigt som man är medveten om vilka krav som man förväntas leva upp till.

Kvalité är ett flyktigt begrepp som ställer till det. Det är subjektivt och det är svårt att förhandla om hur man skall göra för att tillsammans ha en session av “god kvalité”.

Det kanske är så att man måste få göra rimliga misstag för att man skall kunna avgöra vad som är god kvalité?

Definitioner av kvalité tycks även hänga ihop med kunskap, upprepbarhet och förutsägbarhet. Att vi måste ha kunskap innan vi ger oss in i en BDSM-session är en självklar grund för samtycket som vi ger varandra. Upprepbarhet och förutsägbarhet är däremot svårare att förhålla sig till när det gäller BDSM, just för att en del sessioner bygger på att man inte vill ha en förutsägbarhet eller upprepbarhet.

Därför så diskuterar Åsiktsmaskinen i Röster från Mörka sidan BDSM-sessioner utifrån ett annorlunda perspektiv, dvs vad är värdet av en session.

Tycker du om att lyssna på våra poddar, så donera gärna en liten slant så att vi kan utveckla nytt och spännande material.

Donation

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera

Vår sida på Facebook hittar du här.

https://www.facebook.com/rosterfranmorkasidan/