Play

Någon väljer att vara BDSM-aktivist, andra väljer att vara  individualister eller realister, våra upplevelser och våra kunskaper formar oss och vad vi väljer att tro på.

Tänk dig att helt plötsligen få börja om på nytt, att tvingas lära dig saker igen som tidigare var naturligt och som du tog för givet.

För Xzenu blev det en verklighet som han var tvungen att hantera, 8 år gammal, efter ett ridläger och jag kan inte låta bli att fundera på om den upplevelsen har skapat grunden för hans starka drivkraft.

Xzenu drivs av ett väldigt tydligt utmejslat patos om en rättvis värld där alla skall ha samma rättigheter och lika möjligheter, något som också gjort honom till en hängiven BDSM-aktivist. Hans bana som aktivist och vilja att förändra världen startade i tonåren via kampen mot rasism där han konfronterades med olika typer av främlingsfientliga rörelser. En del av dessa högerextrema rörelser valde att även ge sig på sexuella minoriteter. Sakta men säkert gled han in i en annan värld där kravet på rättvisa var stort och Xzenu engagerade sig i den existerande gay-rörelsen.

Via en relation så fick Xzenu kontakt med BDSMF-rörelsen och FPP där han dök upp på sin första fest i ett par nyinköpta läderbyxor och sedan dess så har den svenska BDSM-kulturen begåvats med en betydande BDSM-aktivist som med sin intellektuella skärpa hjälper den svenska BDSM-rörelsen att utvecklas med en akademisk grund som språngbräda.

Men att vara BDSM-aktivist har sitt pris.

Xzenu berättar om hur högerextremister kastat molotov-cocktails i hans riktning och överfallit honom på stadens gator för att han bar en RFSL-halsduk. Han berättar om en tid där risken för att bli bespottad var betydligt större än vad den är i dag och en tid när BDSM-rörelsen undvek alla former av öppenhet på grund av riskerna.

Xzenu är en av de människor som har valt att stå på barrikaderna som BDSM-aktivist och ta den kamp som har bidragit till den frihet och öppenhet som alla BDSM-utövare kan välja att dra nytta av i dagens samhälle.

Han är vad vi kallar en BDSM-Människa.

Prenumerera på “BDSM-Människor” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera